Industri Energi sine nettsider

Hyggelig besøk på Norcem i Kjøpsvik!

1,5 time kjøring fra Narvik, bak noen fjell og bak en tunnel ligger et stykke norsk industri.

De fleste har kanskje hørt om Norcem i Brevik,der de nå er i gang med et CCS-prosjekt, men ikke så mange har hørt at det også finnes en Norcem fabrikk i Kjøpsvik i Nordland. 

Her produseres det 560.000 tonn sement hvert år og det skipes ut en til to ganger i uken fra havnen slik at det når kunder fra Finnmark i nord til Vestland i sør. 

På verket er det rundt 108 fast ansatte og to av disse er Nestleder i Industri Energi klubben Tysfjord Arbeiderforening Kenneth Hansen og lærling Tobias Nilssen. Kenneth Hansen kan fortelle oss at han er fjerde generasjon på verket:

– Verket ble startet i 1918 og siden den gang har oldefaren min, bestefaren min og faren min jobbet her. Så jeg er fjerde generasjon som jobber her, og trives veldig godt jeg også! 

Lærling Tobias Nilssen kan fortelle oss at han hadde byttet fra å studere statsvitenskap på Østlandet til å begynne å jobbe på verket: 

– Jeg hadde en del slekt her oppe derfor søkte jeg på stillingen her som vikar. Etter litt over ett halvt år som vikar, fant jeg ut at jeg trivdes godt og fikk da tilbydd full jobb og lærlingplass. Det valget har jeg ikke angret på.

Nilssen tar fagbrevet etter 0+4 ordningen noe som betyr at han tar fagbrevet i prosess og kjemi ved siden av full jobb med full lønn over 4 år. Her kan du lese mer om ordningen: https://utdanning.no/tema/utdanning/full_opplaering_i_bedrift 

Både Hansen og Nilssen påpeker at de trenger flere lærlinger på verket og håper unge har lyst til å søke seg til deres arbeidsplass, for de er i alle fall veldig fornøyd her.

Vi takker for et fint bedriftsbesøk og håper mange unge vil begynne å jobbe i industrien i årene framover!