Industri Energi sine nettsider

Sommerpatruljen er i gang!

I perioden 27. juni – 15. juli 2022 går LOs sommerpatrulje på veien for 38. året på rad, og vi i Industri Energi er selvfølgelig med!

Hensikten med LOs sommerpatrulje er å informere ungdommer om pliktene og rettighetene i arbeidslivet, organisere flere ungdommer i et LO-forbund, og hjelpe ungdommer som har utfordringer i jobben sin.

Arnfinn Hansen fra Industri Energi Ung er i denne uken på sommerpatrulje i Oslo og Viken og har allerede besøk en rekke bedrifter:

 – Det hyggelig å være ute og snakke med unge folk igjen. Stort sett så møter vi  på unge som trives på jobb, og som gleder seg til å bidra med noe i sommer. 

Men selv om de fleste opplever at det er bra på jobb, viste rapporten fra sommerpatruljen i fjor at andre år på rad en økning brudd på arbeidsmiljøloven. 

– Selv om det stort sett er hyggelig, er det også enkelte ganger trist å møte arbeidstakere som ikke har det så bra på jobb. Nettopp derfor er sommerpatruljen viktig, for den setter lys på hva som ikke er så bra, som mange bare “finner seg i”. 

Arnfinn håper derimot at trenden de siste årene vil snu: 

 – De siste årene har vi opplevd at konkurransen om arbeidsplassene har vært tøff og at unge derfor har blitt presset til å godta vilkår de ellers ikke hadde godtatt. Forhåpentligvis ser vi en liten nedgang i år når vi er inne i mer normaltilstand i arbeidslivet.

Også Mikael Schevik fra Industri Energi Ung er for tiden på sommerpatrulje. Han er for tiden på patrulje i Innlandet og har besøkt flere Industri Energi bedrifter i regionen, deriblant Vestre sin nye toppmoderne møbelfabrikk på Magnor.

Det har vært mye snakk om det ambisiøse prosjektet til Vestre, som for øvrig er selskapet til vår nåværende næringsminister, Jan Christian Vestre (AP).Mikael var svært imponert over det han fikk se når han kom inn på området til fabrikken:

– Bygget har et veldig særpreget design med tydelig fokus på bærekraft samt hensyn til naturen rundt. Solcellepanel på taket og store glassvinduer som gir fint naturlys inn i selve produksjonslokalene. 

Han legger til:

– Det er fint at de også har gjort området tilgjengelig for allmennheten med å sette ut benker i området rundt fabrikken. Rundt selve bygget er det trapper opp til taket hvor man kan se inn til fabrikken. De hadde til og med en rutsjebane som gikk fra taket og ned til bakkeplan som var tilgjengelig for allmennheten. 

Men Sommerpatruljen handler først og fremst ikke om å beskue nymotens arkitektur. Derfor ble det også en tur inn på selve fabrikken for å snakke med noen unge arbeidstakere:

– Vi fikk snakke med en ung dame som hadde jobbet på fabrikken siden oppstarten, og hun var veldig fornøyd med arbeidsplassen sin. Det var fint å kunne stadfeste at her på Vestre var det ordna forhold! Høy organisasjonsgrad og trivsel blant de ansatte, og de fikk sågar medlemskontingenten sin til Industri Energi dekket av arbeidsgiver!

Hvis Mikael skal oppsummere besøket sitt på Vestre sin nye møbelfabrikk vil han si følgende:

– Godt å se at en bedrift eid av en næringsminister fra AP leverer på gode arbeidsvilkår for sine ansatte. Jeg vil også legge til at det er  flott at det bygges ny og topp moderne industri ute i distriktene. Ingen tvil om at denne fabrikken vil ha stor betydning for nærmiljøet og regionen.

Nå er det ikke bare Vestre som er en viktig industribedrift i nærmiljøet. Også Magnor Glassverk er en tradisjonsrik industribedrift i området med lang og stolt historie innen glass og keramikk. Mikael kan bekrefte med et smil at også her var det ordna forhold.

De neste ukene skal flere medlemmer i Industri Energi Ung gå sommerpatrulje rundt om i landet. Hvis du har tips til bedrifter vi skal besøk kan du sende en mail til arnfinn.hansen@industrienerig.no

Hvis du selv derimot lurer på noe om arbeidsforholdet ditt i sommer kan du ta kontakt med sommerpatruljens informasjonstjeneste på: Ring 416 16 666. Eller du kan ta kontakt på Facebook, Instagram eller på e-post: sommerpatruljen@lo.no.